Concert Kop én Muntkwartet

Hoe stem je een fagot? Hoe klinkt een saxofoon in een klassiek muziekstuk? Waarom worden veel mensen heerlijk ontspannen van de klanken van een harp? Hoe krijg je een orgel in de Muntentoren? Het Muntkwartet besloot van de gebaande kwartet-paden af te wijken en onder de titel ‘Kop én Muntkwartet’ te gaan kennismaken met maar liefst acht verschillende instrumenten uit andere muziekinstrumenten-families. Dat leverde prachtige kwintetten, verrassende uitdagingen en lachsalvo’s op. 

Het is weer gelukt! Wij hebben met deze benefietconcerten voor Katica, Viki, Alla, Nádya, Alexandra en Natalia, de zes jonge vrouwen in Oekraïne, ongeveer 1600,- Euro opgehaald. Daar bovenop komt nog de schenking van een bezoeker (zie www.charlesniel.com) van ons concert die een kunstwerk van hem gratis aanbiedt ter veiling, waarvoor hartelijk dank! Daarmee kunnen de zes dames weer ongeveer één jaar financieel vooruit met hun studies.

DKO Kamermuziekmiddag 2019

Op 22 juni 2019 vond in de Muntentoren de jaarlijkse kamermuziekmiddag van het Deventer Kamer Orkest plaats. Daarbij werden door verschillende kamermuziek-groeperingen de qua stijl meest uiteenlopende muziekstukken voor de kritische oren van de medeorkestleden en enkele gasten ten gehore gebracht. Ook het Muntkwartet was weer vertegenwoordigd met het prachtige stuk “Eliza Aria” van Elena Kats-Chernin dat gebaseerd is op de balletmuziek van “Wild Swans”.

Benefietconcert op 8 en 10 maart 2019

Het leek ons een leuk idee om als vrouwenkwartet muziek van vrouwelijke componistes te zoeken, in te studeren en op internationale vrouwendag (8 maart) uit te voeren – en dat geheel ten bate van vrouwen die het met minder welvaart in het leven moeten stellen dan wij. Wij hebben een mooie verzameling aan muziekstukken door de eeuwen heen gevonden.

Ook hebben wij een goed doel gevonden: zes jonge vrouwen uit een kindertehuis in Oekraïne die bezig zijn de volgende stap in hun leven te zetten met het volgen van een studie. Wij vinden het prachtig om hen daarbij financieel te ondersteunen. Hiermee zetten we het werk van Wouter (Griffioen) voort die zich jarenlang voor dit kindertehuis heeft ingezet samen met andere vrijwilligers van de Protestantse Gemeente te Colmschate/Schalkhaar (zie ook CUC).

De concerten waren zeer geslaagd. Wij zijn trots dat wij met giften en bijdragen aan het concert meer dan 4.000 Euro hebben opgehaald!

DKO Kamermuziekmiddag 2018

Op 16 juni 2018 vond de kamermuziekmiddag van het Deventer Kamerorkest plaats. Het DKO was dan wederom te gast zijn in de sfeervolle ruimtes van de Muntentoren in Deventer. Ook het Muntkwartet heeft een bijdrage aan het muzikale programma geleverd.

Cross-over concerten 21 en 22 april

Op twee avonden in april brachten wij vier kunsten samen: muziek, dichtkunst, kookkunst en fotografie. Vanuit elke discipline hadden wij een goede amateur gevraagd (en ons strijkkwartet was dat namens de muziek). Die avonden trakteerden wij ons publiek op 8 muziekstukken, 8 foto’s, 8 gedichten en 4 gerechten. Wij deden ons best om dat alles mooi op elkaar te laten aansluiten. Vanuit elke kunst werden twee stukken, gedichten, foto’s en gerechten gekozen en naar de anderen opgestuurd die dan uit hun discipline iets erbij moesten uitzoeken dat daar bij past. Het werden twee geslaagde avonden….

 

 

Stabat Mater van Pergolesi

Dit werk werd op 30 oktober 2016 uitgevoerd in de Muntentoren onder de muzikale leiding van Bert Korvemaker. Het Muntkwartet musiceerde samen met de zangeressen Ineke van den Borg (alt) en Minke Zeillemaker (sopraan) en de organist Erik Zeillemaker.

 

Zomerconcert

Op 2 juli 2016 gaf het Muntkwartet samen met de organist Erik Zeillemaker en de vijf zangers Anja Groot Koerkamp, Minke Zeillemaker, Ineke van den Borg, Jacob Kroezen en Bert Korvemaker een gevarieerd zomerconcert in de Muntentoren te Deventer.

Programma
Magnificat (from 6th Evening Service) van Thomas Weelkes (zangers, orgel)
Adagio Religioso No. 7 van Albert Becker (altviool, cello, orgel)
Nunc Dimitis (from 6th Evening Service) van Tomas Weelkes ( zangers, orgel)
Pater Noster van Bernard Dewagtere (zangers, strijkkwartet)
Hebrew Song van Eric Whitacre (zangers, strijkkwartet)
The Steady Light van Reginald Unterseher (zangers, strijkkwartet, orgel)
– pauze –
Laissez moi mes rêves van Louis Sauter (zangers, strijkwartet, orgel)
Hommage van Ingo Höricht (strijkkwartet)
Avignon van Ingo Höricht (strijkwartet, orgel)
Oblivion van Astor Piazolla (strijkkwartet)
Dirait-on van Morten Lauridsen (zangers, strijkkwartet, orgel)

DKO Kamermuziekmiddag

Op 18 juni 2016 vond de spetterende kamermuziekmiddag/avond van het Deventer Kamerorkest (DKO) plaats in de Munt met zeer diverse optredens van leden en gasten van het DKO, gezelligheid en lekker eten. Het Muntkwartet droeg daaraan bij met ‘Hommage’ van Ingo Höricht en ‘Chant et Fugue’ van Astor Piazolla.

Picture2b

 

 

 

 

 

Cantate dienst

Op zondag 22 mei 2016 speelde het Muntkwartet mee bij een cantate dienst in de Ichtuskerk in Deventer Colmschate. Samen met de cantorij van de Ichtuskerk en Gery Versteegt aan de orgel voerden wij de cantate “Alles, was ihr tut mit Worten oder mit Werken” van Buxtehude uit. Solisten waren Paul Beunders (bas) en sopranen uit de cantorij. De algehele muzikale leiding lag bij Bert Korvemaker.